DebMedia.hu - Legyél központban!
 

Szívesebben fizetünk bankkártyával, mint készpénzzel

Technika @ Ma 18:19

A bankkártyával rendelkezők több mint kétharmada a kártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzhasználattal szemben - derült ki a CIB Bank bankkártya-használati szokásokat vizsgáló kutatásából . A válaszadók a kényelem és a gyorsaság mellett a bankkártyás fizetés fő előnyei között említették, hogy ennek köszönhetően nem kell készpénzt tartani maguknál: a kártya biztonságot ad, hiszen így nem kell attól tartaniuk, hogy nincs náluk elég pénz. A CIB új Kártyázó Számlacsomagjaiban minél többször fizet az ügyfél bankkártyával, annál alacsonyabb lesz a havidíja, így akár 75%-kal csökkenthető a számlavezetési költség.

 

A magyar nők 22 százaléka nem randevúzna kopasz férfival

Oknyomozó @ Ma 18:14

Nem véletlen, hogy a hajhullással küzdők több mint 10 százaléka fél évet is feláldozna életéből a dús hajkoronáért.

 

A Tankcsapdánál összefér a számítástechnika és a rock and roll

Celeb-les @ Ma 18:08

Informatikailag is ráerősített a Tankcsapda a 25 éves jubileuma alkalmából szervezett koncert sorozatára. Jubileumi turnéjukat a nyers rock and roll járja át, azonban a negyedszázados banda tagjai haladnak a korral és nem vetik meg az új technológiát. A gyerekként még a Commodore 64 teljesítményén ámuló zenészek az egyes állomások közötti utazás során strapabíró laptopokkal, tabletekkel tartják a kapcsolatot a rajongókkal.

 

Egy 600 ezer forintot érő szarvasbikát lőtt ki egy orvvadász Somogyban

107-es Szoba @ Ma 18:04

Egy csaknem 600 ezer forintot érő szarvasbikát lőtt ki egy lakócsai férfi, akit a rendőrök akkor érték tetten, amikor a fiával hazafelé tartottak, vállukon szarvascombbal - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

 

Lopott bankjegyeket szórt az emberekre egy majom Indiában

Ott voltunk @ Ma 18:00

Lopott bankjegyeket szórt az emberekre egy majom az észak-indiai Himácsal Prades tartomány fővárosában, Simlában.

 

Száz méter hosszú töltött libanyak készül Kiskunfélegyházán

Furcsaságok @ Ma 17:55

Száz méter hosszú töltött libanyak lesz a kiskunfélegyházi 16. Libafesztivál különlegessége – közölte Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere a fesztivált beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

 

Jön a Drum-Line Tehetségkutató Döntő

Zene @ Ma 17:49

Szeptember 7-én, a BMC Opus Jazz Klubban kerül sor az első magyar dobos tehetségkutató verseny, a Drum-Line döntőjére.

 

Nyolc hónap alatt a világ körül!

Kultúra @ Ma 17:46

Hamarosan indul a zenés utazás a Kodály Filharmónia két együttesével. A 2014/2015-ös évadban a koncertlátogatók nyolc hónap alatt, a legnagyobb zeneszerzők kíséretében járhatják be a világot, az úti poggyászban sok-sok zenei csemege is lapul. Megtudhatjuk, milyen a bécsi vér, elbűvölhet a latin varázs, felülhetünk az orosz trojkára, vagy megcsodálhatjuk az északi fényt is a muzsika segítségével szeptember végétől.

 

Ki Mit Tube számokban: 10 nap, 2,5 millió megtekintés

Jelentések @ Ma 17:42

Tíz nappal a Ki Mit Tube élesedése után világosan látszik: a forradalmian újszerű tehetségkutató megmozgatta az országot.

Puffasztott rizs: akkor most tényleg fogyhatunk tőle?Egészség @ 2011.05.26.

Hány barátnőmtől hallottam már, hogy fogyózik, ezért nem eszik mást, csak pufirizst. De vajon miért is, és honnan jött ez mégis?
 

Fogadok senki sem tudja- mégis falja ezt a terméket,- hogy Alexander P. Anderson, amerikai biokémikus volt az első, aki előállított puffasztott rizst, méghozzá nem mostanában, hanem az 1900-as évek elején. Emberünk igen primitív módon kísérletezte ki, hogyan is állíthatná elő a puffasztott rizst, mivel történetesen rizsszemeket szórt egy ágyúba, majd bedugaszolta a csövet, és elsütötte azt. Miután kivette a dugaszt, meglepődve tapasztalta, hogy a rizsszemek felpuffadva repültek ki az ágyúból.

Persze manapság nem így készítik el ezt a terméket, hanem a rizsszemeket nagy nyomású, mintegy 200 Celsius-fokos kamrában hevítik, hogy a héjuk szétpattanjon, ellentétben a kukoricaszemekkel, melyek kemény héja melegítés hatására szétválik, a puhább héjú rizst erős nyomásnak kell kitenni, hogy szétrobbanjon. A mag belsejében lévő nedvek gőzzé alakulnak át, a keményítő zseléssé válik és kifordul, majd szobahőmérsékleten megdermed. Nos nagyjából ennyi volt a misztikuma a történetnek, viszont vizsgáljuk meg dietetikus szemmel is a puffasztott rizst.

Köztudott, hogy rizs egy gyors felszívódású szénhidrátforrás, átlagosan 10 dekában 70 g szénhidrátot tartalmaz. Nagyszerűen biztosít energiát edzéshez és visszatöltést edzés után, ám ha valaki diétázik, és ha nem eszik semmit, csak tegyük fel négy szelet pufirizst, akkor valóban tud tőle fogyni. Inkább napközben fogyasszuk, mint este, mivel lassan lebomló, alacsony vércukor indexű szénhidrátot tartalmaz, így nem befolyásolja a hízást, és még a kalóriatartalma is alacsony. De az, aki vesz négy zacskóval, mert azt gondolja, hogy fogyókúrás kaja és több szénhidrátot vesz magához, mintha a szokásos szendvicsét és sütikéjét megenné, akkor nem fogyókúrás. Ráadásul mivel gyorsan felszívódik, így hamar éhes lesz tőle az ember. Persze ez szubjektív, hogy kinek mi válik be, kinek milyen az anyagcseréje. Szerintem nyugodtan fogyassza bárki, aki egy picit szeretne fogyni, vagy csupán egészségesebben táplálkozni, mert abban biztos vagyok, hogy egy zacskó zsíros- olajos csipsznél,- ami valljuk be igen finom- vagy egy nagy szelet zsíros kenyérnél nyilvánvalóan sokkal egészségesebb, és valóban kevésbé hizlaló.

Önmagában viszont semmi sem fogyaszt, ezt tény- sajnos.

 (Kép és cikk forrása: body. builder. hu)

Szerző:

comments powered by Disqus
Sikeresen zárult a MODEM kompetenciafejlesztő művészeti programja

Sikeresen zárult a MODEM kompetenciafejlesztő művészeti programja

Debrecen - Aktuális @ Péntek 20:56

Nagy sikere volt a modem Modern és Kortárs Művészeti Központ Kompetenciafejlesztő művészeti foglalkozásainak Két év alatt 14 különböző szakkörsorozat keretében összesen 432 foglalkozáson vettek részt a programhoz csatlakozott nyolc debreceni oktatási intézmény diákjai.

Lopott bankjegyeket szórt az emberekre egy majom Indiában

Lopott bankjegyeket szórt az emberekre egy majom Indiában

Ott voltunk @ Ma 18:00

Lopott bankjegyeket szórt az emberekre egy majom az észak-indiai Himácsal Prades tartomány fővárosában, Simlában.

Zara, H&M, Mango - Nagy nyugati márkák buknak meg a leggyakrabban a minőségellenőrzésen Kínában

Zara, H&M, Mango - Nagy nyugati márkák buknak meg a leggyakrabban a minőségellenőrzésen Kínában

Divat @ Csütörtök 19:21

Nagy nyugati ruhamárkák buknak meg leggyakrabban a minőségellenőrzéseken Kínában - derül ki a felügyeleti hivatal első féléves statisztikáiból.