DebMedia.hu - Legyél központban!
 

Pimasz úr: Balázs Klári egy technikai zseni!

Celeb-les @ Tegnap 07:57

A Grand Canyon virtuális szikláin állt, háromdimenziós zászlót rajzolt és tolmácskesztyű segítségével közvetítette gondolatait Papp Gergő. Pimasz úr a Telenor 7. Okostelefon Akadémiáján a legmodernebb technikai újdonságokkal ismerkedett és mindent kipróbált, ami csak a keze ügyébe került.

 

Visszatérnek a tinik kedvenc bébiszitterei!

Mozi/Film @ Tegnap 07:53

Egyikük vagány és állhatatos, a másik hebrencs és kissé naiv – különböző egyéniségük ellenére mégis szobatársak, sőt jól menő közös vállalkozást vezetnek. A Sam & Cat című világhírű tinisorozat első évadában a nyers, de barátai mellett mindig kiálló Sam és a szeleburdi, csajos Cat barátságot kötöttek, összeköltöztek és bébiszitter bizniszbe kezdtek. De vajon milyen kalandok várnak rájuk az új évadban, és túléli-e barátságuk az újabb kihívásokat? Poénok, izgalom és persze az elmaradhatatlan szerelem – jön a Sam & Cat új évada!

 

Bajner Bálint nem jönne már haza

Sport @ Tegnap 07:48

Bajner Bálint 24 éves korára elérte azt, amire a legtöbb magyar labdarúgó vágyik: tehetségét külföldön is elismerik. A csatár 70 ezer szurkoló előtt mutatkozott be a Borussia Dortmund csapatában, jelenleg pedig az Ipswich Townban bizonyít. Bajner a SportKlub MezTelenül című műsorában vallott arról, hogy az ő sorsa a külföldi pályafutásról szól.

 

Jó reggelt Dél-Afrikából!

Kultúra @ Tegnap 07:45

Újra rádiótörténelmet ír a Morning Show! Októbertől másfél hónapon át Dél-Afrikából szól a Class FM népszerű reggeli műsora. Ez igazi szenzációnak számít, hiszen még sosem volt rá példa, hogy egy piacvezető rádióműsor ilyen hosszú időn keresztül jelentkezzen egy másik kontinensről. A Morning Show stábja számára nincs lehetetlen: a közel 9 000 kilométeres távolság sem tartja vissza a csapatot attól, hogy minden reggel szórakoztassák a magyar hallgatókat.

 

Fontos a debreceni Családsegítő Központ munkája - Az áruház dolgozói 50 rászoruló családnak segítettetek

Jelentések @ Tegnap 07:28

A METRO az 50. születésnapja alkalmából indított karitatív programja keretében a debreceni Családsegítő és Gyermekjóléti Központtal együttműködve 50 családnak adományozott élelmiszert.

 

Meglepetés a véradáson

Debrecen - Aktuális @ Tegnap 07:24

Vacsorajegyet ajándékoztak a legnagyobb véradásszámú donornak és az első véradónak Debrecenben az Elsősegélynyújtás világnapján tartott retro véradáson.

 

Almaleves fahéjas galuskával, nápolyi gombás spagetti, Beatrix-torta

Gasztronómia @ Csütörtök 16:01

Reggeli: zsemle, kenőmájas, tea Tízórai: körte Ebéd: almaleves fahéjas galuskával nápolyi gombás spagetti Beatrix-torta Uzsonna: alma

 

H&M Home-mal erősít az Arena Plaza

Lakberendező @ Csütörtök 14:56

Divat és lakberendezés két szinten szeptember végétől Magyarország legújabb H&M Home részlegével nyílik újra a svéd divatmárka népszerű áruháza az Arena Plazában. A H&M az elmúlt hónapokban kétszintesre bővült, friss design-t kapott, így megújult környezetben, még nagyobb divat- és lakberendezési kollekcióból választhatjuk ki kedvenceinket szeptember végétől.

 

Próbaválással mentenék a házasságokat egy kelet-kínai tartományban

Furcsaságok @ Csütörtök 13:24

Három-hathónapos időtartamra szóló próbaválással kísérletezhetnek a bizonytalan párok a kelet-kínai Csianghszi tartomány egy házassági tanácsadó vállalkozásának jóvoltából.

Puffasztott rizs: akkor most tényleg fogyhatunk tőle?Egészség @ 2011.05.26.

Hány barátnőmtől hallottam már, hogy fogyózik, ezért nem eszik mást, csak pufirizst. De vajon miért is, és honnan jött ez mégis?
 

Fogadok senki sem tudja- mégis falja ezt a terméket,- hogy Alexander P. Anderson, amerikai biokémikus volt az első, aki előállított puffasztott rizst, méghozzá nem mostanában, hanem az 1900-as évek elején. Emberünk igen primitív módon kísérletezte ki, hogyan is állíthatná elő a puffasztott rizst, mivel történetesen rizsszemeket szórt egy ágyúba, majd bedugaszolta a csövet, és elsütötte azt. Miután kivette a dugaszt, meglepődve tapasztalta, hogy a rizsszemek felpuffadva repültek ki az ágyúból.

Persze manapság nem így készítik el ezt a terméket, hanem a rizsszemeket nagy nyomású, mintegy 200 Celsius-fokos kamrában hevítik, hogy a héjuk szétpattanjon, ellentétben a kukoricaszemekkel, melyek kemény héja melegítés hatására szétválik, a puhább héjú rizst erős nyomásnak kell kitenni, hogy szétrobbanjon. A mag belsejében lévő nedvek gőzzé alakulnak át, a keményítő zseléssé válik és kifordul, majd szobahőmérsékleten megdermed. Nos nagyjából ennyi volt a misztikuma a történetnek, viszont vizsgáljuk meg dietetikus szemmel is a puffasztott rizst.

Köztudott, hogy rizs egy gyors felszívódású szénhidrátforrás, átlagosan 10 dekában 70 g szénhidrátot tartalmaz. Nagyszerűen biztosít energiát edzéshez és visszatöltést edzés után, ám ha valaki diétázik, és ha nem eszik semmit, csak tegyük fel négy szelet pufirizst, akkor valóban tud tőle fogyni. Inkább napközben fogyasszuk, mint este, mivel lassan lebomló, alacsony vércukor indexű szénhidrátot tartalmaz, így nem befolyásolja a hízást, és még a kalóriatartalma is alacsony. De az, aki vesz négy zacskóval, mert azt gondolja, hogy fogyókúrás kaja és több szénhidrátot vesz magához, mintha a szokásos szendvicsét és sütikéjét megenné, akkor nem fogyókúrás. Ráadásul mivel gyorsan felszívódik, így hamar éhes lesz tőle az ember. Persze ez szubjektív, hogy kinek mi válik be, kinek milyen az anyagcseréje. Szerintem nyugodtan fogyassza bárki, aki egy picit szeretne fogyni, vagy csupán egészségesebben táplálkozni, mert abban biztos vagyok, hogy egy zacskó zsíros- olajos csipsznél,- ami valljuk be igen finom- vagy egy nagy szelet zsíros kenyérnél nyilvánvalóan sokkal egészségesebb, és valóban kevésbé hizlaló.

Önmagában viszont semmi sem fogyaszt, ezt tény- sajnos.

 (Kép és cikk forrása: body. builder. hu)

Szerző:

comments powered by Disqus
Meglepetés a véradáson

Meglepetés a véradáson

Debrecen - Aktuális @ Tegnap 07:24

Vacsorajegyet ajándékoztak a legnagyobb véradásszámú donornak és az első véradónak Debrecenben az Elsősegélynyújtás világnapján tartott retro véradáson.

Mesebeli indiai esküvőt tartottak a dél-olasz Pugliában

Mesebeli indiai esküvőt tartottak a dél-olasz Pugliában

Ott voltunk @ 09.07. 20:32

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2014. szeptember 7., vasárnap (MTI) - Három napon át tartott egy indiai milliomos lányának a lakodalma a dél-olaszországi Pugliában. Menyasszony és vőlegény ruháját is arannyal díszítették, az esküvői vacsorán pedig egy elefánt is fellépett.

Az ősz divatszínei: trendek, amiket imádni fogsz!

Az ősz divatszínei: trendek, amiket imádni fogsz!

Divat @ 09.04. 18:31

Munka közben búcsúkönnyeket potyogtatva ki-ki nézegetünk az ablakon, és nyugtázzuk, hogy az idei nyárnak – tetszik, nem tetszik – hamarosan vége. Szerencsére ezek a könnyek azonnal felszáradnak, amint vetünk egy pillantást az őszi-téli trendekre és divatárnyalatokra: idén ősszel számunkra jó buli lesz az öltözködés (és a vásárlás)! Lássuk, melyikek azok a színek, amiket mi biztosan hordani fogunk!