DebMedia.hu - Legyél központban!
 

Rendhagyó ebéddel mondott köszönetet az ápolóknak a KIOSK BUDAPEST

Ott voltunk @ Ma 19:34

100 magyar ápolót látott vendégül Budapest népszerű találkozóhelye. A KIOSK idén újabb jótékonysági eseményt szervezett, amelyen ezúttal a magyar ápolók helyzetére hívta fel a figyelmet. A kampány sikerét az ebédet megelőző közösségi kommunikáció is növelte, amelyhez néhány nap alatt több százan csatlakoztak, közöttük számos híresség is.

 

Idén a vállalkozó kedvű fesztiválozók interaktív kamerává változhatnak

Technika @ Ma 19:31

Aki nincs ott, már az is élvezheti a legnagyobb hazai fesztiválokat. Ebben segítenek a kamerával felszerelt interaktív fesztiválfigurák, melyek a fesztiválozók közül kikerülő BuddyGuide-ok segítségéve kelnek majd életre. BuddyGuide-ok kerestetnek!

 

Fényesen csillogott a debreceni kard Szigetszentmiklóson

Sport @ Ma 19:27

A 2014/2015-ös vívóidény utolsó előtti kardversenyére látogattak a DHSE-PMD Vívóklub versenyzői. Az újoncok országos bajnokságán Battai Sugár Katinka a hetedik, míg a junior előválogatón Urbán Ádám az ötödik helyen végzett.

 

2x7 tipp a stílusos nyárhoz!

Divat @ Ma 19:22

Retró, feltűnő mintás, fodros, sportos, vagy éppen elegáns fazon: idén nyáron bátran válogathatunk a stílusos bikinik és fürdőruhák között! Ha megvan a tökéletes darab, már csak bőrünk védelméről kell gondoskodnunk. Minderről a negyedik Arena Stílustitkok Workshopon esett szó, ahol Füster Anett stylist, Révész Klaudia bőrgyógyász és Molnár Andi táncos, műsorvezető volt a divatrajongó közönség segítségére a nyári készülődésben.

 

Palcsó Tamás a Sláger TV műsorán tér vissza

Zene @ Ma 19:18

Palcsó Tamásról az elmúlt években keveset lehetett hallani. Az énekes szerdán, a Sláger TV-n tér vissza - Bangó Margit Halk zene szól az éjszakában című műsorában.

 

A Mester és Margarita a POSZT-on

Színház @ Ma 19:15

Vasárnap utazik Magyarország legfontosabb és legnagyobb színházi seregszemléjére, a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, a Csokonai Színház társulata. A Rusznyák Gábor rendezte Bulgakov-adaptáció, A Mester és Margarita az egyik válogató, Balogh Tibor színikritikus, dramaturg javaslatára került be a POSZT versenyprogramjába. Idén június 4-től 13-ig versenyez Pécsett az a 11 darab, amely vállalta a megmérettetést. A debreceni produkciót június 8-án 21 órától láthatja a közönség.

 

RANGOS EURÓPAI MINŐSÍTÉS ÉS SZAKMAI ELISMERÉS A DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁLNAK

Debrecen - Aktuális @ Ma 19:10

EFFE (Európai Fesztivál Szövetség) által 2015/2016-os évben minősített fesztivál lett a Debreceni Virágkarnevál.

 

Abaházi Csaba: Robbie Williams meghatározza az életünket

Interview @ Ma 08:41

Abaházi Csaba nagy izgalommal készül az augusztusi Robbie Williams koncertre, hiszen a népszerű műsorvezető már a kezdetek óta figyelemmel kíséri a brit fenegyerek karrierjét – nem véletlen, hogy egész családja rajong a világsztárért. A nyár egyik legnagyobb koncertjére a Class FM jóvoltából a szerencsés rádióhallgatók ezen a héten 50 darab belépőjegyet nyerhetnek, és együtt csápolhatnak az első sorok egyikében Abaházi Csabával.

 

Iszak Eszti: Kalandvágyó típus vagyok

Celeb-les @ Ma 08:35

Iszak Eszti már 17 éves kora óta dolgozik a divat- és szépségiparban. A fashion magazinok oldalairól a képernyőre átigazoló szépség elárulta, miért vágott bele tiniként a modell szakmába és mi motiválta, hogy a Miss Balaton by Cosmopolitan szépségverseny trénereként is kipróbálja magát.

Puffasztott rizs: akkor most tényleg fogyhatunk tőle?



Egészség @ 2011.05.26.

Hány barátnőmtől hallottam már, hogy fogyózik, ezért nem eszik mást, csak pufirizst. De vajon miért is, és honnan jött ez mégis?
 

Fogadok senki sem tudja- mégis falja ezt a terméket,- hogy Alexander P. Anderson, amerikai biokémikus volt az első, aki előállított puffasztott rizst, méghozzá nem mostanában, hanem az 1900-as évek elején. Emberünk igen primitív módon kísérletezte ki, hogyan is állíthatná elő a puffasztott rizst, mivel történetesen rizsszemeket szórt egy ágyúba, majd bedugaszolta a csövet, és elsütötte azt. Miután kivette a dugaszt, meglepődve tapasztalta, hogy a rizsszemek felpuffadva repültek ki az ágyúból.

Persze manapság nem így készítik el ezt a terméket, hanem a rizsszemeket nagy nyomású, mintegy 200 Celsius-fokos kamrában hevítik, hogy a héjuk szétpattanjon, ellentétben a kukoricaszemekkel, melyek kemény héja melegítés hatására szétválik, a puhább héjú rizst erős nyomásnak kell kitenni, hogy szétrobbanjon. A mag belsejében lévő nedvek gőzzé alakulnak át, a keményítő zseléssé válik és kifordul, majd szobahőmérsékleten megdermed. Nos nagyjából ennyi volt a misztikuma a történetnek, viszont vizsgáljuk meg dietetikus szemmel is a puffasztott rizst.

Köztudott, hogy rizs egy gyors felszívódású szénhidrátforrás, átlagosan 10 dekában 70 g szénhidrátot tartalmaz. Nagyszerűen biztosít energiát edzéshez és visszatöltést edzés után, ám ha valaki diétázik, és ha nem eszik semmit, csak tegyük fel négy szelet pufirizst, akkor valóban tud tőle fogyni. Inkább napközben fogyasszuk, mint este, mivel lassan lebomló, alacsony vércukor indexű szénhidrátot tartalmaz, így nem befolyásolja a hízást, és még a kalóriatartalma is alacsony. De az, aki vesz négy zacskóval, mert azt gondolja, hogy fogyókúrás kaja és több szénhidrátot vesz magához, mintha a szokásos szendvicsét és sütikéjét megenné, akkor nem fogyókúrás. Ráadásul mivel gyorsan felszívódik, így hamar éhes lesz tőle az ember. Persze ez szubjektív, hogy kinek mi válik be, kinek milyen az anyagcseréje. Szerintem nyugodtan fogyassza bárki, aki egy picit szeretne fogyni, vagy csupán egészségesebben táplálkozni, mert abban biztos vagyok, hogy egy zacskó zsíros- olajos csipsznél,- ami valljuk be igen finom- vagy egy nagy szelet zsíros kenyérnél nyilvánvalóan sokkal egészségesebb, és valóban kevésbé hizlaló.

Önmagában viszont semmi sem fogyaszt, ezt tény- sajnos.

 (Kép és cikk forrása: body. builder. hu)

Szerző:

comments powered by Disqus
 
Tripla adag tudomány és történelem minden hónap utolsó szombatján

Tripla adag tudomány és történelem minden hónap utolsó szombatján

Mozi/Film @ Ma 08:28

Milyen mérnöki csoda áll az egyiptomi piramisok építésének hátterében? Vajon egyedül vagyunk az univerzumban? Mi történne a Föld lakosságával, ha a közeljövőben egy globális katasztrófával kellene szembenéznie? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ a tudományos világ szerelmesei május 30-ától, a DoQ Triplázó szombatjain. A maraton a Megakatasztrófák, Egy birodalom felépítése és Az Univerzum című sorozatok 3-3 epizódjával indul, hogy elkalauzolja a tévénézőket a csillagászat, a világkatasztrófák és az ókori építészet rejtélyes világába.

Százévesek gyökere!

Százévesek gyökere!

Egészség @ Szombat 06:55

A százévesek gyökere: Rhodiola rosea… avagy a hosszú, boldog élet titka Tibetből. A közhiedelem szerint teájának napi fogyasztása 100 éves életkor elérését teszi lehetővé. A Rhodiola rosea a kelet-európai és az ázsiai népek körében évezredek óta ismert. A népgyógyászatban előszeretettel használt növény!

Mandulás proteinpalacsinta - Egészséges, szénhidrátcsökkentett édesség

Mandulás proteinpalacsinta - Egészséges, szénhidrátcsökkentett édesség

Gasztronómia @ Ma 08:09

Ennek az édességnek az a nagy különlegessége, hogy nemcsak egészséges, de nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, ezzel kiérdemelve az "ultra alacsony szénhidráttartalmú" receptek között egy helyet magának. Tölteléknek kiváló a totu, tonkabab vagy esetleg a diabetikus lekvár.

Még véletlenül se csókold meg őket! - Így ismerheted fel a networking békát!

Szolgáltatás @ Csütörtök 11:22

Az üzleti életben elengedhetetlen a tudatos kapcsolatépítés, a hosszú távú, kölcsönösen hasznos partnerségek kialakítása. De hogyan lehet kiszűrni azokat, akik ennek az ellenkezőjére és a kihasználásra törekednek? Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője megoszt néhány árulkodó jelet, amelyről felismerheted a networking „békát”!